הבית של מיכל – סלון

סיפור הבית של מיכל התחיל בערב גשום אחד בתחילתו של החורף בו נפגשנו אני ובני הזוג לפגישת הכרות קצרה שהתארכה לתהליך הלבשה חורפי ומיוחד. כמו בכל התחלה של תהליך דיברנו על הקונספט העיצובי, על צבעוניות, על רצונות ואהבות ואיך לא, גם על תקציב. קיבלתי לידיי דירת קבלן ששטחה כ-95 מ"ר בה הייתי אחראית על הלבשת החלל המרכזי שכלל את הסלון המטבח ופינת האוכל, חדר הילדים וחדר השינה. כמו כן התוודעתי לעובדה שאת תהליך הבניה לוותה מעצבת הפנים שרון אשל ויצרה עבורי בסיס מצוין לעבודה.

הרצון הגדול של מיכל ליצור בית נעים ומזמין אך יחד עם זאת עליז וצעיר הביא אותנו לבחירת צבעוניות שמחה של ירוק, חרדל וורוד שהשתלבו בחלל בנגיעות קטנות ונעימות. בנוסף העובדה שמדובר בבית מסורתי הבהירה לי שאין טלויזה בבית וכפועל יוצא אפשר לנצל את החלל בצורה מקסימלית.

מבחינה תקציבית עמדו לרשותי כ-50 אלף שקלים לכל החללים הנדרשים, מתוכם בחרנו להקדיש כ  20 אלף שקלים ליחידת הנגרות בלבד! מתוך הנחה שהסלון מהווה את מרכז הבית. יחד עם זאת לא יכולתי שלא לחשוב על האופציה שלא להגיע למראה השלם בכל החללים. בחישוב פשוט נשארו לי כ  30 אלף שקלים שדרשו ממני להיות מחושבת ומדוייקת מאוד ובעיקר לחפש, לחפש את הדבר הנכון בתקציב הנכון.

ראשונה נרכשה הספה בגוון ירקרק ולצידה בחרנו כיסא מרופד בבד טלאים על מנת לשמור על החלל אוורירי ככל האפשר. על שולחן הסלון בחרנו לוותר בשל צורכי הבית ובמקומו רכשנו שלישית שולחנות קטנים עם רגלי עץ שבחיי היום יום יתמקמו לצידי הספה ובמידת הצורך יתניידו בחלל.

וילון לבן עם דוגמה מסתלסלת הוזמן לחלון היציאה למרפסת על מנת להוסיף לו עניין נוסף יחד עם השקט והרוגע שהצבע הלבן משדר. גוף תאורה צמוד תקרה נבחר על מנת שלא לנגוס בחלל ולהשאירו חופשי ככל שניתן ולקיר נבחרו גופי תאורה קלאסיים בנחושת וזכוכית.

עוד בשלב התכנון נתנו משקל מכריע לאזור שבמקור יועד להיות כפינת הטלוויזיה. הבנתי שעלי להשתמש בשטח שהתפנה בצורה מושכלת וליצור יחידת נגרות שגם תהפוך לחלק מאזור הישיבה בסלון אך יחד עם זאת תיתן גם אפשרויות אחסון רבות שתמיד נחוצות בכל בית.

לאחר חידוד רצון בני הבית שלא ליצור חללים פתוחים תכננתי יחידת נגרות משולבת ספסל עם ויטרינת זכוכית אטומה על מנת שתהיה קלילה יותר במראה. יחד עם זאת מאחר ומדובר בנגרות קבועה בחרנו לשמור על אטרקטיביות היחידה גם כאשר הצורך לשלב טלוויזיה יעלה, בעת מכירה לדוגמה,  על ידי פתח גישה אחורי לכל נקודות החשמל התחתונות הנחוצות, כך שברגע שמסירים את המזרן מתקבלת יחידת טלוויזיה רגילה לחלוטין.

קיומה של ספרית ספרי קודש עשויה עץ דומיננטית למראה שתוכננה בחלל המקשר בין הסלון לפינת האוכל על ידי מעצבת הפנים שרון אשל אשר לוותה את תהליך בנית הבית נתנה את משקלה בבחירת הצבע הלבן ליחידת הנגרות הנוכחית וזאת על מנת שלא להעמיס את קירות הבית יתר על המידה ולהשאיר את הסלון אוורירי ככל שניתן. מזרן ישיבה בגוון בז' הוזמן וכריות בגווני הבית הצטרפו גם הם

ברוח המסורת וספרי הקודש בחרנו תמונות של נופי ירושלים על סמטאותיה לספוג מאווירת רוח הקודש והשלווה האופייניים כל כך לעיר.

 

 

 

וכך קיבלתי את הדירה:

ומכאן ממשיכים הישר לפוסט הבא לביקור בפינת האוכל והמטבח

צילום: הגר דופלט.